Sindicatele din sănătate susţin salarizarea în funcţie de performanţă

0
282

Sindicatele din sănătate susţin salarizarea în funcţie de performanţă

Sindicatele din sănătate susţin ideea salarizării în funcţie de performanţa profesională a angajaţilor. Mai mult decât atât, conducerea Sindicatului „Sănătatea” Gorj susţine şi scoaterea tuturor salariaţilor din spitale din categoria bugetarilor şi cer ca salarizarea lor să se facă în baza unui act normativ propriu.

Sindicatului „Sănătatea” Gorj este de acord cu necesitatea introducerii salarizării în funcţie de performanţă în sistemul sanitar şi scoaterea salariaţilor din spitalele care realizează venituri din contracte cu Casa din categoria bugetarilor, ele fiind coerente cu strategia şi acţiunile Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” din România din ultimii 4 ani, federaţie din care face parte şi organizaţia sindicală „Sănătatea”. „Susţinem salarizarea personalului pe o grilă de salarizare care să poată asigura plata performanţei, astfel încât cadrele cu performanţe deosebite în cadrul funcţie în care îşi desfăşoară activitatea, pentru a fi motivaţi să rămână în sistem, asigurându-se astfel, stabilitatea personalului medical şi nu numai”, a declarat Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj.
Conducerea Sindicatului „Sănătatea” Gorj susţine ideea scoaterii din categoria bugetarilor a tuturor salariaţilor din sistemul sanitar. „Susţinem scoaterea tuturor salariaţilor din categoria bugetarilor şi salarizarea acestora să se facă în baza unui act normativ propriu , aşa cum a fost făcută prin OUG 115/2004 şi aprobată prin Legea 125”, a menţionat Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj.
Sindicaliştii mai spun că pentru succesul unei astfel de strategii este necesară o mai bună finanţare a sistemului sanitar. La nivelul actual de finanţare a unităţilor sanitare singura soluţie posibilă de a creşte salariul angajaţilor performanţi la un nivel competitiv ar constitui-o, din păcate, numai scăderea salariilor majorităţii angajaţilor.

Carmina Weber

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.