15 turişti s-au accidentat la Rânca, în weekend

0
301

15 turişti s-au accidentat la Rânca, în weekend

Mii de persoane şi-au petrecut sfârşitul de săptămână în staţiunea montană Rânca. Pentru că numărul turiştilor a fost atât de mare, producerea accidentelor a fost inevitabilă. Nu mai puţin de 15 accidente s-au produs, începând de vineri. A fost nevoie de intervenţia ambulanţei la patru dintre cazuri. 

Salvamontiştii gorjeni care îşi desfăşoară activitatea în staţiunea montană Rânca au avut parte de un week-end agitat. Afluxul de turişti le-a dat bătăi de cap acestora. Ei au intervenit la 15 accidente, dintre care patru destul de grave, fiind solicitată ambulanţa pentru a transporta victimele la spital. „De vineri s-au înregistrat 15 accidente; la 4 dintre ele s-a chemat ambulanţa, 6 victime au fost trimise la spital cu maşinile lor şi 5 nu au necesitat control medical de specialitate suplimentar”, a declarat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Teribilismul şi inconştienţa, cauzele accidentelor

Purtarea de încălţăminte neadecvată sau improvizarea unor metode ciudate şi riscante de alunecare pe zăpadă constituie principalele motive ce au stat la baza accidentelor petrecute în acest week-end. „Majoritatea accidentelor sunt produse la săniuş, cei care improvizează tot felul de mijloace de alunecare, saci, cartoane şi aşa mai departe; merg pe pârtii neamenajate, nu le pot controla coborârea şi de aici accidentul. În multe accidente au fost implicate şi persoane cu încălţăminte neadecvată”, a precizat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Sfaturi pentru schiori

Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj îi sfătuieşte pe cei care schiază să îşi ia anumite măsuri de siguranţă. „Cei care practică sporturi de iarnă ar trebui să ţină cont că nu mai au aceeaşi rezistenţă cum aveau la sfârşitul sezonului trecut şi este necesar să nu exagereze cu efortul, ci să o ia treptat, astfel încât musculatura să capete rezistenţa necesară practicării sportului respectiv. În acelaşi timp, este important să-şi regleze foarte bine legătura de schi; pentru acest lucru oamenii se pot adresa unui instructor de schi sau la un centru de schi pentru a-i fi verificată legătura”, a precizat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj. Ţinând cont de sfaturile specialiştilor, turiştii care aleg să se relaxeze în staţiunea montană Rânca vor avea parte de un sejur relaxant, fără probleme.

Carmina Weber

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.