Vernisajul expoziţiei „1993-2013, Repere francofone în România”

0
269

Ieri, cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Internaţională a Francofoniei a fost inaugurată expoziţia ,,1993-2013, Repere francofone în România”. Organizatorii evenimentului au fost Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii şi Biblioteca Naţională a României.

În deschiderea evenimentului, Carmen Burlacu, director general în cadrul MAE a vorbit despre importanţa prezenţei francofone în România şi expansiunea ei în toate planurile: academic, politic, economic. De asemenea aceasta a precizat că ,,în cursul celor două decenii de la aderarea la Organizaţia Internaţională a Francofoniei, România a devenit un actor important al Francofoniei, activ angajat în punerea în aplicare a valorilor şi obiectivelor francofone şi promotor al consolidării profilului politic al Organizaţiei, în plan mondial”.

Au mai fost prezenţi la deschiderea expoziţiei membri ai corpului diplomatic, operatorii francofoni din România, oameni de cultură, dar şi membri ai camerelor de Comerţ francofone şi ai mass-media de limbă franceză.

Expoziţia prezintă documente şi fotografii ce evocă antiteza dintre tradiţie şi modernitate pe teritoriul României, dar şi evoluţia francofonă a ţării noastre, reprezentând o oportunitate excelentă de rememorare a personalităţilor cu rol esenţial în dezvoltarea francofoniei în România.

Expoziţia găzduită de Biblioteca Naţională a României va fi deschisă publicului până la data de 20 aprilie 2013.

A.P.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.