TN RADU STANCA: PIESA ,,ÎNCURCĂ-I DRACE!” PE SCENA CASEI DE CULTURĂ A SINDICATELOR DIN ALBA IULIA

0
326
incurca-i-drace-980x534-spotlight-productii
Foto: http://www.tnrs.ro/

Teatrul Național ‘Radu Stanca’ Sibiu prezintă vineri, 7 martie, ora 19:00, comedia ,,Încurcă-i drace !” în regia lui Șerban Puiu. Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Albă Iulia.

,,Încurcă-i drace !” este o adaptare după piesa ,,Out of order” a dramaturgului englez Ray Cooney, pentru care a primit premiul Olivier — cea mai bună comedie a anului 2001. Decorat cu titlul de Ofiter al Ordinului Imperiului Britanic în 2005, Ray Cooney este considerat unul dintre cei mai importanti autori de comedie britanici, fiind deseori comparat cu Georges Feydeau, autorul piesei ‘Puricele în ureche’.

Producția Teatrului Național din Sibiu este o comedie spumoasă, cu răsturnări de situație dintre cele mai neașteptate. Având la bază o rețetă aparent simplă, spectacolul regizat de Șerban Puiu se remarcă prin precizia aproape mecanică a derulării scenelor în care actorul este pus în prim — plan, într-un joc plin de forță. ‘Încurcă-i drace ! E un spectacol important pentru că l-am realizat cu ocazia împlinirii a zece ani de când această generație de actori a terminat facultatea, iar eu le-am fost profesor. E un spectacol cu o însemnătate specială pentru noi și prin care îi aniversăm pe acești actori valoroși ai teatrul sibian și românesc’, a declarat regizorul înainte de premieră spectacolului de la Sibiu, din 2012.

Acțiunea spectacolului se desfășoară într-un hotel londonez, unde ministrul Richard Willy își dă întâlnire cu secretara unui lider din opoziție, domnișoara Jane Worthington, deși ar trebui să participe la o sesiune parlamentară importantă. Opțiunea de a raporta acest incident managerului hotelului este abandonată din start, întrucât ar scoate la iveală relația ‘nepotrivită’ dintre cei doi protagoniști. Lui Jane și Richard nu le rămâne decât să se descurce singuri. Astfel, Richard apelează la ingeniosul său asistent George Pigden, iar cei trei încearcă să mute, să ascundă și chiar să deghizeze ‘mortul’. Încercând să iasă din încurcătură, aceștia nu reușesc decât să se afunde și mai mult în urzeli. Totul se prăbușește asemenea unui castel din cărți de joc, când apare Ronnie, soțul gelos al doamnei Worthington, Pamela, soția entuziastă a ministrului Willy, și când ‘mortul’ începe să prindă viață.

Accesul publicului la acest spectacol se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul Casei de Cultură a Sindicatelor din Albă Iulia și online prin eventim.ro. Prețul unui bilet este de 40 de lei, respectiv 30 de lei cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari. Spectacolul are o durată de 1h 40 min și nu este recomandat tinerilor sub 12 ani.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.