,, Poezia este frumusețea acestei lumi , paradis pe care eu încerc să-l întoarc la simplitate prin < Chintesenţa de a fi >”

0
1266

         Volumul de versuri ,, Chintesența de a fi”, apărut  la Editura Eminescu, cu o prefață semnată de  Traian T. Coşovei, nu este altceva  decât ,, un pas pe treapta poeziei către LITERATURA ROMÂNĂ”, ( care a urmat altora : ,,Destin făcut dintr-un cuvânt “ – Editura Singur Târgoviște 2012 și ,, Lacrimile, dinții albi ai durerii” (Editura Eminescu București 2012).

          Cartea  conține poezii alese , ,,de iubire, sens şi șoaptă “, poezii care fac casă comună cu ilustrațiile semnate de artistul plastic Florin Preda-Dochinoiu.

         Luminiţa Amarie s-a născut la 20 ianuarie 1987 în Dorohoi, jud. Botoşani, a copilărit în comuna Ibăneşti și-a încheiat o parte din studii în străinătate  iar actualmente locuiește și muncește la Londra în Marea Britanie.

        Versurile sale plutesc timpul, împleticesc și îndrăgostesc, domolesc sensuri și topesc demnități. Poezia sa este muzicală, carnală şi contemporană.

        Pentru ea ,, Chintesenţa de a fi”   este ,,răspunsul la această continuă căutare, veșnica alergare (în van) către lumea trecătoare, efemeră și teribil de reală”.

         În exclusivitate pentru cititorii cotidianului Gazeta de Mâine, cu o modestie care depășește tărâmul metaforei, referitor la condiția de a fi poet în România, Luminiţa Amarie a explicat : ..Eu nu știu ce înseamnă să fii poet în România sau oriunde altundeva.
            În primul rând eu n
u sunt poet.  ,, Poeții nu există, există Poezia “, aşa cum spunea magnific Nichita Stănescu . Eu  scriu și transform trăirile în poezie, trăiesc  intens fiecare clipă şi numai aşa  îi pot prelungi existența .  Poezia  este frumusețea acestei lumi , paradis pe care eu  încerc să-l întorc la simplitate prin ,, Chintesenţa de a fi.

Alin BĂLUŢĂ

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.