,,PANICĂ – BĂRBAŢI LA MARGINEA DISPERĂRII”, PREMIERA MARŢI, 10 DECMBRIE LA TEATRUL ,,RADU STANCA” DIN SIBIU

0
174

TNRS-Sibiu

Secția Germană a Teatrului Național ,,Radu Stanca” Sibiu prezintă marți, 10 decembrie, ora 19:00, premiera spectacolului ,,Panik — Männer am Rande des Nervenzusammenbruchs / Panică — Bărbați la marginea disperării”. Evenimentul va avea loc la Sala Studio din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor.

,,Panik / Panică” (Paniikki, 2005) marchează debutul dramaturgic al regizorului finlandez Mika Myllyaho și reprezintă o comedie neagră ce examinează criza reală sau imaginară a bărbatului modern în pragul vârstei mijlocii. Dotat cu fin simț de observație, autorul realizează o cronică a zilelor noastre pornind de la întrebări precum ce așteaptă societatea de la un bărbat, dacă acesta este capabil să își recunoască propriile sentimente și dacă poate fi, în același timp, sensibil și competitiv. Textul a fost tradus în limbile engleză, franceză, germană, maghiară, olandeză, rusă și spaniolă și se joacă cu casele închise la Teatrul Național din Budapesta și Teatrul Belyi din St. Petersburg.

Producția Secției Germane de la Sibiu aduce în prim plan relația de prietenie dintre Max (Daniel Plier), Leo (Daniel Bucher) și Joni (Wolfgang Kandler), redând cu inteligență nevrozele ascunse ale acestora care devin evidente odată cu încercarea lui Max de a-și salva căsnicia. Montarea de la Sibiu creează un univers urban aproape fantastic, provocator, ce dezvăluie cu imaginație poetică și precizie analiza psihologică operată de autor asupra personajelor.

Născut pe data de 30 decembrie 1966, Mika Myllyaho a absolvit Academia de Teatru din Copenhaga, iar din 2010 este directorul Teatrului Național Finlandez (Kansallisteatterin). Recunoscut ca o voce importantă în dramaturgia contemporană, Mika Myllyaho a jucat atât în spectacole de teatru, cât și în film. Din 2007 face parte din boardul artistic al Festivalului de Teatru de la Tampere.

Acesta este cel de-al doilea spectacol montat după un text de Mika Myllyaho la Secția Germană din Sibiu, după ce în toamna anului trecut (n.n. 29 septembrie 2012) actrițele de la Sibiu au prezentat în premieră un spectacol după piesa ,,Chaos / Haos”, o comedie neagră despre femei în ziua de azi.

Spectacolul are o durată de 60 de minute și este prezentat în limba germană cu traducere în limba română. Prețul unui bilet la spectacol este de 5 și 10 lei. Accesul publicului se face pe baza biletelor puse în vânzare atât la Agenția Teatrală, din bvd. Nicolae Bălcescu nr. 17, cât și online prin eventim.ro. Pentru biletele achiziționate online se adaugă un comision de 10%.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.