O EXPOZIȚIE ,,#PROTEST!” ÎN DROBETA TURNU SEVERIN

0
133

Uniunea Artiștilor Plastici din România-Filiala Drobeta Turnu Severin  și Asociația Culturală ,,Sculptor Gheorghe Anghel”  organizează o expoziție ,,#PROTEST!”, în perioada 15-22 septembrie 2022 , ca reacție la modul cum artiștii  sunt tratați în societate.

 O expoziție internațională într-un spațiu  neconvențional

Uniunea Artiștilor Plastici din România-Filiala Drobeta Turnu Severin  și Asociația Culturală ,, Sculptor Gheorghe Anghel”   și-au propus să organizeze o expoziție de artă vizuală într-un spațiu neconvențional, ca o formă de protest față de modul în care au fost tratați artiștii plastici, în luna mai, când lucrările acestora au fost depozitate într-o toaletă dezafectată.
Președintele UAPR-Filiala Dr. Tr. Severin, Dan Cepeși a luat atitudine și a găsit un spațiu de expunere neconvențional, CASA SCULPTORULUI GHEORGHE ANGHEL.

Casa ,,Sculptor Gheorghe Anghel”

   ,,…Într-un oraș în care ARTA nu aduce voturi și pictura trăiește” în WC-uri  dezafectate… artiștii îsi găsesc refugiul în spatii insolite.
  Acum casa marelui Sculptor Gheorghe Anghel, un loc ,,amortit” până nu demult, gazduiește ARTA din Drobeta Turnu Severin… de parcă marele sculptor și-a întors privirea spre noi de acolo de sus și a trimis un om plin de generozitate și modestie să ne ajute. Renaşte acum un loc al ARTEI, loc care acum este abrutizat de trecerea vremii și de asprimea vremurilor. Este prima expunere aici” , a precizat maestrul Dan Cepeși.

Peste douăzeci de artiști, din țară și străinătate ,,protestează”

Casa ,,Sculptor Gheorghe Anghel” este într-o perioadă de reinventare aristică, fiind considerată  o ,, zonă autonomă” de artă , punând  în prim-plan o expoziție plină de inedit și inventivitate.

,,…Un grup de douazeci si cinci de artiști aduc o parte din sufletul lor să fie  văzut de privitor. Sperăm la cât mai multe expozitii aici și ne dorim ca acest loc sa-i bucure pe toți cei care îi trec pragul!”, a menționat Dan Cepeși.

Peste douăzeci de artiști , din țară și străinătate ,,protestează”, începând cu cinsprezece septembrie în Dr. Tr. Severin.

Timp de șapte zile vă puteți întâlni, în casa sculptorului ,,Gheorghe Anghel”, cu lucrări de pictură, grafică și sculptură, semnate de Dan Cepeşi, Gheorghe Mosorescu, Florin-Alexandru Preda, Silvia Chirilă, Victor Gingiu, Lucian Mareş, Ofelia Huțul, Daniel Donici, Arminio Țuineac, Daniel Matei, Ion Ciuta, Natalia Ariton, Larisa Mindoiu, Ana Daria Haidău, Natalia Boceanu, Daciana Ungureanu, Dorel Dinișoară, Vasile Dănilă, Dan Scurtu, Robert Ecle, Sebastian Ștefănescu, Diana Poroșenco, Florin Preda-Dochinoiu, Andrei Coptil și Victor Ianoarie Lalu.

 A.P.

untitled-2