Lucrările de restaurare la Poarta Sărutului, finalizate pe 10 octombrie

0
334

În această săptămână, lucrările de restaurare la Poarta Sărutului pornite la începutul lunii trecute, se aproprie de final. În acest moment se execută lucrări la placa de plumb care acoperă lintoul porții. Termenul procesului de conservare a fost prelungit până la data de 10 octombrie.

646x404

Directoarea ,,Centrului Brâncuşi”, Adina Andrițoiu a precizat că procesul de curățare al monumentului brâncușian a fost finalizat. Doar placa de plumb mai trebuie înlocuită, placă ce va fi realizată într-un alt oraș din țară.

Amintim că lucrările de conservare-restaurare la Poarta Sărutului, care vor fi executate de către firma S.C. GRUP CORINT S.A. Conform avizului comunicat de către Comisia Națională a Monumentelor Istorice, sunt prevăzute următoarele operațiuni: construirea unui acoperiș provizoriu, demontarea/montarea tablei de plumb, pregătirea suprafeței superioare, aplicarea unei izolații bituminoase, biocidare, hidrofugare.

poarta restaurata

Pentru realizarea acestui proiect a fost alocată suma de 400.000 de lei, iar turiştii care ajung în Târgu-Jiu nu vor putea vizita monumentul decât de luna viitoare pentru schelele din jurul Porții Sărutului și acoperișul vor rămâne fixate, asta chiar dacă lucrările se vor încheia.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.