Lucrări „impuse” la ,,Brâncuşiana”

0
213

Simpozionului Internaţional de Sculptură ,,Brâncuşiana” se va desfăşura în perioada 12-24 august, pe digul Jiului, în apropierea Centrului „Brâncuşi”. Ieri dimineaţă au fost aduse materialele pe care cei şapte sculptori profesionişti la vor ,,modela”. Directorul Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi“ din Târgu-Jiu, Adina Andriţoiu, a precizat că marmura în care vor ciopli artiştii a fost adusă din Cariera Ruschiţa.

Andriţou a mai declarat că toate lucrările vor fi cedate cu drepturi de autor municipalităţii, iar în acest an, dimensiunile operelor vor fi reduse, pentru a putea fi expuse în muzee şi saloane de artă. ,,Lucrările, ca de obicei, vor fi cedate cu drepturi de autor Primăriei Municipiului Târgu-Jiu. Locul de desfăşurare, aşa cum a fost în primele ediţii ale acestui simpozion internaţional, va fi pe Digul Jiului, în spatele Muzeului de Artă. Acolo există şi sursele necesare de curent şi de apă pentru sculptori. O noutate pe care o aduce ediţia din acest an este faptul că nu se vor mai lucra opere monumentale. De această dată am optat pentru opere de dimensiuni mai mici, care pot fie expuse în muzee, în saloanele de artă şi care vor completa pentru început colecţia de artă contemporană a municipiului Târgu-Jiu, colecţie pe care am început-o în toamna anului trecut”, a spus Adina Andriţoiu.

Fondurile alocate pentru simpozionul din acest an ajung la 90.000 de lei, iar fiecare artist va primi la finalul ,,Brâncuşianei” suma de 900 de euro.

A.P.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.