În inima Galeriei de Artă Constantin Brâncuși din Târgu Jiu, un eveniment artistic adânc și captivant ne poartă dincolo de limitele tradiționale ale prezentării lucrărilor de artă și ne invită să călătorim într-un univers al artei și al viziunilor sentimentale. Expoziția “GLISSANDO”, a artistului Sorin Dumitrescu Mihăești, se desfășoară ca o experiență profundă și emoționantă, unde instinctul și poeticul devin instrumente de comunicare pentru o viziune artistică unică și puternică.
În acest context, este evident că abstractul din lucrările sale nu este doar o simplă expresie artistică, este o ,,invenție” care creează o ,,propoziție de sistem” care provoacă reflecție și filozofie. Expoziția ,,GLISSANDO” ne prezintă o serie de creații vizuale care par a reprezenta ,,umanități vizuale” aducând la viață sentimente și trăiri care depășesc cu mult limitele cuvintelor.
De la intrarea în galerie, suntem invitați să pășim într-o ,,zonă autonomă” a imaginației, un spațiu în care fiecare operă de artă devine o fereastră către lumea interioară a artistului. Acest eveniment artistic este mult mai mult decât o simplă colecție de lucrări de artă, este o poveste complexă, un poem vizual în care culorile, liniile și formele abstracte se întrepătrund pentru a crea o narativă emoțională, subtilă.
Sorin Dumitrescu Mihăești ,,mărturisește” prin lucrările sale, invitându-ne să explorăm semnificații profunde și emoții ascunse. Fiecare operă este o călătorie într-o lume de senzații și trăiri, iar culorile devin cuvinte ale unei poezii tăcute. Privind aceste opere, fiecare dintre noi devine un ascultător al unei conversații interioare, întrebându-ne cum se leagă aceste forme și culori de propria noastră experiență.
Un aspect remarcabil al expoziției este modul în care artistul transformă culorile în sentimente și aduce viață imaginilor sale. Acest joc subtil între abstract și realitate creează o atmosferă captivantă în galerie, iar privitorii sunt invitați să exploreze și să interpreteze fiecare operă în funcție de propriile lor trăiri.
Expoziția “GLISSANDO” este o experiență artistică profundă și convingătoare, care ne îndeamnă să privim arta într-un mod nou și plin de sensibilitate. Este o călătorie într-un univers complex, unde fiecare “glissando” artistic reprezintă o notă într-un poem vast și emoționant.
În plus, eforturile lui Sorin Dumitrescu Mihăești de a aduce acest eveniment în Tg- Jiu sunt demne de laudă, iar curatorii Mariana Frătița și Vasile Fuiorea aduc o perspectivă unică asupra concepției și interpretării imaginilor, transformând arta într-o ordine poetică, vizibilă, cu adevărat frumoasă.
martor în galerie, Florin PREDA-DOCHINOIU
untitled-2