Ioan Hădărig și Poemul tăcerii

0
256

Poetul Ioan Hădărig și-a lansat sâmbătă 25 mai cea de a șaptea carte a sa. Evenimentul a avut loc în cadrul  celei de a XX-a ediții ale Colocviilor de Literatrură și Arte ce s-au desfășurat în acest sfârșit  de săptămână în Aiud.

Spre regret, alaturi de Ioan Hădărig au doar fost câțiva aiudeni care și-au rupt din timpul lor prețios căteva ore, familia și prieteni ai acestuia.
Evenimentul, care a avut locla Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” din Aiud și fost însoțit de proiectarea imaginilor graficii ce au ilustrat cartea.

Volumul bilingv, întitulat sugestiv „Poemul tăcerii”, conține câteva zeci de poeme traduse remarcabil în limba franceză de soția acestuia, Marcela, poeme pe care poetul le-a compus în ultima perioadă și care aduc aer nou, o respirație proaspătă în literatura de gen a județului.

Lucrul a fost remarcat de prof. Dr. Diana Câmpan care în prefața realizată de domnia sa a specificat: „Poezia lui  Ioan Hădărig aduce, în peisajul autohton, un aer de suplețe ideatică și o nuanță clară demoție care sfidează barierele canonice ale cititorului comod de poezie. Pentru poetul Ioan Hădărig poezia este, obligatoriu, provocare cu dublă dirrecție: a efectului și a intelectului, acesta din urmă însă privit în perspectiva creației de idei care permite creionarea după legile sensibilității”.

Benefiiciind de o grafică semnată de Balog Ștafan, tiparul cărții a fost realizat prin finanțarea Consiliului Județean Alba în cadrul celei de a 33-a ediții a Festivalului Internațional Lucian Blaga.

Lazăr Dorel

jurnalist independent

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.