Începe a 21-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Scurt-metraj Alter-Native, la Târgu Mureş

0
315

palatulculturii2

Șaizeci de filme de scurt-metraj din cele 717 înscrise în faza de preselecție se vor concura pentru Marele Premiu al celei de-a 21-a ediții a Festivalului Internațional de Film de Scurt-metraj Alter-Native, care începe miercuri la Târgu Mureș și se va derula pe parcursul a cinci zile, anunţă Agerpres.

,,Anul acesta 60 de scurtmetraje vor concura pentru marele premiu al festivalului. În total au fost înscrise în concurs 874 de pelicule — provenind din 53 de țări — din care 717 au ajuns la sediul organizatorului UDTM. Din acestea au fost selectate pentru programul de concurs 60 de scurt-metraje, cu o durată totală de 11 ore. Trebuie remarcată calitatea filmelor de animație înscrise: din numai 101 animații ajunse în fața juriului de preselecție 27 au fost admise în concurs, lângă cele 23 de filme de ficțiune, 5 documentare și 5 filme experimentale”, a declarat Levente Sipos, directorul festivalului.

Prețul biletelor și abonamentelor va rămâne la fel ca la ediția anterioară, un bilet de o zi va costa 15 lei, iar un abonament, valabil pe cele 5 zile, va costa 40 lei. Proiecțiile au loc în Palatul Culturii din Târgu Mureș.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.