IATĂ PICTORUL!

0
934
Florin Preda-Dochinoiu (stânga) și Florin Hutium (dreapta)
Florin Preda-Dochinoiu (stânga) și Florin Hutium (dreapta)

Un artist care supune realitatea contemporană unor decantări emotionale, obţinând compoziţii  de valoare, pictate pe pânză.

Florin Preda-Dochinoiu oferă privitorului un ciclu de lucrări de pictură intitulate „Scrisori de acasă”.  Cele scrise rămân, vorbele zboară, iată  pictorul.

Umanismul contemporan al artistului aparţine omului, supus talentului său nativ,  lumea descrisă în aceste scrisori pictate devine mai adevărată,mai bine construită decât realitatea controverselor siropoase amestecate cu fumul banalităţilor bombastice.  Inspirat de un cotidian cu oferte satisfăcute imediat, şi neajunsuri pe toate canalele, autorul creează  o stare de indecizie în jurul concretului nesemnificativ. Se exprimă susţinut de talent şi imaginaţie folosind elemente ale culturii înconjurătoare.

   Încadrarea în curente şi tendinţe a artistului ar fi chemarea ,,expresionismului fantastic”. Critica de artă spune ,,suprarealism altoit pe academism”, eu spun ,,suprareal creştin ortodox” permisiv, fără cenzură, într-o mare traversare a imaginaţionalului. Plutirea înaltă a titlurilor oferite de autor, ca certificate de botez, pânzelor sale seamănă cu o tornadă de scrisori rătăcite în universul artei sale. Numele lucrărilor sale, conferă compoziţiilor un statut esenţial. Arta pune întrebări de fiecare dată ,,Este arta un semn de sănătate al acestui popor, este un medicament? Sau o reţetă a evoluţiei?”

Florin HUTIUM

22 nov. 2018, Tg-Jiu

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.