GorjFest 2013, la final

0
226

Festivalul Internaţional al Artelor Vizuale, GorjFest 2013, ajuns la cea de-a XXIV-a ediţie ,,şi-a închis porţile”. Artiştii prezenţi la ediţia din acest an au venit la Gorj de pe patru continente, America de Nord, America de Sud, Africa de Nord şi bineînţeles Europa. Cei aproape 30 de artişti participanţi şi-au demonstrat timp de o săptămână măiestria în ale pictatului, sculpturii sau artei fotografice.

Ceremonia de închidere a festivalului din acest an a avut loc în Palatul Administrativ al Judeţului Gorj, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene. Amfitrionul evenimentului şi cel care a decernat premiile artiştilor participanţi la GorjFest-ul din acest an a fost Ion Cepoi, directorul Centrului Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Gorj.

Ciprian Florescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a urat bun venit în judeţul lui Brâncuşi tuturor participanţilor, mulţumindu-le totodată pentru truda depusă în realizarea operelor de artă care rămân ,,moştenire” judeţului nostru. ,,Chiar dacă suntem la finalul acestui mare eveniment, faptul că nu am fost alături de dumneavoastră pe parcursul acestei perioade, mă face să spun acum bine aţi venit în judeţul Gorj, în judeţul lui Constantin Brâncuşi! În numele Consiliului Judeţean Gorj vă mulţumesc că aţi participat la această ediţie a GorjFestului şi să vă mulţumesc pentru truda pe care aţi arătat-o în aceste zile, lucrările dumneavoastră reprezentând până la urmă succesul acestui festival. În aceeaşi măsură aş vrea să le mulţumesc organizatorilor acestui eveniment şi colaboratorilor, dar şi celor prezenţi la această întrunire a noastră”, a spus Ciprian Florescu.

Centrele de informare turistică, ,,muzee de ocazie”

Şi vicepreşedintele CJ Gorj, Mădălina Ciolocoi, a precizat că lucrările realizate de-a lungul timpului la ediţiile GorjFest vor ajunge într-un muzeu special amenajat cândva, când situaţia financiară va permite. Până una alta, se pare că centrele de informare turistică de pe întreg judeţul vor fi transformate în ,,muzee de ocazie” şi vor găzdui lucrările artiştilor participanţi. La Peştişani, la centrul de informare turistică ajuns vedetă peste noapte în urma unor emisiuni realizate de televiziunile centrale se pare că vor fi expuse lucrările realizate în acest an, alături de altele selecţionate din ediţiile anterioare. (…) Este o colaborare foarte bună şi binevenită cu autorităţile locale, respectiv primăriile care face bine atât judeţului nostru, cât şi dumneavoastră, artiştilor” a precizat Mădălina Ciolocoi.

ALEXANDRU PREDA

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.