GALA ,,ROMÂNIA DE MÂINE – MICII AMBASADORI AI CULTURII ROMÂNEŞTI”

0
205

tudor_gheorghe

În data de 27 noiembrie 2013, la Ateneul Român, se va desfăşura cea de-a şasea ediţie a Galei “România de Mâine – Micii ambasadori ai culturii româneşti”, dedicată promovării valorilor culturale româneşti. Evenimentul este organizat de Asociaţia Partenerilor Diplomaţilor Români, în parteneriat cu Asociaţia ”Craiova Capitală Culturală Europeană 2021, Clubul Lions Atheneum şi Centrul Cultural ”Casa Artelor”, şi se desfăşoară sub înaltul patronaj al Ministerului Afacerilor Externe.

Gala este încadrată în săptămâna acţiunilor MAE dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale a României şi cuprinde ceremonia de decernare a premiilor pentru “Micii ambasadori ai culturii româneşti” care vor şi performa demonstrativ, un concert susţinut de Fliarmonica ”Oltenia” Craiova şi recitalul neegalat al maestrului Tudor Gheorghe. Copiii selectaţi vor primi diploma de “Mici ambasadori ai culturii româneşti” din partea Asociaţiei Partenerilor Diplomaţilor Români şi bursa de 2500 euro din partea sponsorilor şi partenerilor evenimentului. Din recunoştinţă şi curtoazie diplomatică, anul acesta vom oferi o bursă “Micii ambasadori ai culturii româneşti” şi unui copil din Muntenegru.

Amfitrionii serii vor fi Luminiţa Fatu, preşedinta APDR, cu sprijinul absolut fără precedent al maestrului Tudor Gheorghe care, astfel, va adăuga încă o valoare artistică demersului cultural de susţinere a Municipiului Craiova pentru Titlul de ”Capitală Culturală Europeană 2021″. Evenimentul se bucură de susţinerea artistică a Filarmonicii ”Oltenia” Craiova, împreuna cu orchestra “Nova” condusă de dl. Marius Hristescu şi regizoarea Alice Barb, ca piloni artistici ai evenimentului.

La eveniment vor participa oficiali de rang înalt din guvernul României, ambasadorii străini acreditaţi la Bucureşti, reprezentanţi ai mediului de afaceri, politicieni şi personalităţi socio-culturale române. Ca element de noutate, anul acesta se adaugă parteneriatul cu Asociaţia ”Craiova Capitală Culturală Europeană 2021” care materializează sprijinul Asociaţiei Partenerilor Diplomaţilor Români pentru proiectul transformării Municipiului Craiova într-o capitală europeană in 2021.

Prin acest demers urmărim ca prin promovarea Craiovei să promovăm în fapt elementele esenţiale ale identităţii şi spiritualităţii româneşti. Alegerea noastră de a susţine acest proiect cu prioritate a fost inspirată desigur de rolul special pe care Craiova l-a avut în istoria României, dar în egală măsură am fost atraşi de viziunea şi perseverenţa doamnei Olguţa Vasilescu, Primarul Municipiului Craiova. În linii generale, colaborarea cu autorităţile locale va aduce proiectelor noastre o dimensiune practică, prin oportunităţi de a promova folclorul – muzica, meşteşuguri şi tradiţii romanesti, particularităţi legate de spiritualitatea românească.

În plus, colaborarea cu doamna primar Vasilescu ne oferă oportunitatea de a milita pentru rolul femeilor în viaţa publică şi în funcţii de conducere. Acesta este unul din obiectivele organizaţiei noastre, de a susţine egalitatea de şanse, care practic urmăreşte să asigure ca printre factorii de decizie în administraţiile locale şi centrală se află o proporţie semnificativă de femei. Acesta este şi un obiectiv important promovat de Uniunea Europeană în ansamblu, precum şi alte organizaţii internaţionale, pornind de la principiul că femeile aduc în atenţia publicului şi spre soluţionare o serie de preocupări importante – anume problemele legate de tânăra generaţie (sănatate, educaţie).

În mod evident, doamna Vasilescu reprezintă o poveste de succes, iar colaborarea noastră ilustrează beneficiile pe care le pot aduce femeile atunci când au puterea de a acţiona. Închei prin a mulţumi sponsorilor evenimentului (Marea Loja Naţională din România, Autoklass- Official Home of Merecedes Benz, Ansamble Groupe, Signum, Urban Connect, Cristalinii, Geta Voinea, Shelter Security), partenerilor media – postul naţional TVR1, 3, Business Arena, Ziarul Financiar, Nine O’Clock, Puterea. Dar mai ales vreau să mulţumesc tuturor colaboratorilor pe care i-am întâlnit aici în Craiova pentru sprijinul oferit, dar mai ales doamnei Olguţa Vasilescu pentru sprijinul şi inspiraţia pe care ne-a insuflat-o.

LUMINIŢA VALENTINA FĂTU

Preşedinte Asociaţia Partenerilor Diplomaţilor Români

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.