Festivalul Filmului Francez, în premieră, la Oradea

0
295

Pentru prima dată la Oradea, Festivalul Filmului Francez îşi va deschide porţile în oraşul de pe Crişul Repede, timp de o zi, începând cu 8 noiembrie a.c.

Filmele difuzate la festival vor putea fi urmărie în Sala Universității Creștine Partium, din strada Primăriei. Ajuns la cea de-a 17 ediţie, FFF oferă în fiecare toamnă o panoramă a producțiilor franceze actuale din domeniul filmului. Anul acesta festivalul are loc la București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Sibiu și Oradea între 1 și 10 noiembrie.

cinema

Cinefilii francofoni orădeni vor putea viziona filme de mare succes, precum ,,Viața Adelei”, de Abdellatif Kechiche, care a fost recompensat cu premiul Palme d’Or la Festivalul de la Cannes în 2013, sau producția ,,Camille Claudel”, de Bruno Dumont cu Juliette Binoche în rolul principal. De asemenea, la Oradea va fi difuzat și filmul ,,Populaire”, de Regis Roinsard, o comedie de neuitat, precum și două capodopere din retrospectiva dedicată regizoarei Claire Denis, anume ,,35 Rhums” și ,,White material”, notează Agerpres.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.