Salonul Anual de Artă, organizat de Filiala Dr. Tr. Severin a UAP din România, aduce în prim-plan talentul a 22 de artiști cu lucrări variate și inovatoare.

Cu o deschidere strălucitoare vineri, 15 decembrie, Pavilionul Multifuncțional al Muzeului Regiunii Porților de Fier găzduiește o expoziție impresionantă, ilustrând diversitatea expresiei artistice în cadrul Salonului Anual de Artă organizat de Filiala Dr. Tr. Severin a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Acest eveniment aduce laolaltă nu mai puțin de 22 de artiști, fiecare cu propriul său stil distinct și o perspectivă unică asupra artei contemporane.

Printre acești creatori talentați se regăsesc nume sonore, precum Gheorghe Mosorescu, Daniel Marius Cepeși, Dan Scurtu, Lucian Mareș, Daniel Matei, Vasile Dănilă, Ana Marian Matei, Andrei Coptil,  Țuineac Arminio Ionuț Gurgui, Dorel Dinișoară, Răzvan Pârcălăbescu, Daciana Ungureanu, Teodor Dădălău, Cătălin Iriza, Larisa Mindoiu, Bogdan Badea, Natalia Boceanu, Teodor Negoiță, Victor Gingiu , Florin-Alexandru Preda și Florin Preda-Dochinoiu.

Fiecare artist contribuie la frumusețea expoziției cu propriile creații, ilustrând varietatea de forme de expresie în arta contemporană. Pictură, sculptură, grafică, icoane pe lemn, tehnici mixte pe pânză sau hârtie – toate acestea se regăsesc în lucrările prezentate, reflectând pasiunea și diversitatea din rândul artiștilor UAP.

Curatorul expoziției, Daniel Marius Cepeși, președintele Filialei Dr. Tr. Severin, a subliniat importanța colaborării dintre artiști și modul în care aceștia contribuie la un peisaj cultural vibrant.  ,,Arta este o oglindă a diversității umane, iar această expoziție este un elogiu adus creativității și inovației în rândul artiștilor noștri talentați“, a declarat Capeși.

Expoziția, realizată în parteneriat cu Muzeul Regiunii Porților de Fier, nu doar aduce în prim-plan operele celor 22 de artiști, ci și pune în valoare patrimoniul cultural  regional dar și național. Publicul este invitat să exploreze această incursiune captivantă în lumea artei contemporane, să descopere povestea fiecărui artist și să se bucure de diversitatea manifestărilor artistice.

Salonul Anual de Artă la Muzeul Regiunii Porților de Fier reprezintă nu doar o expoziție, ci și o oportunitate pentru vizitatori de a se conecta cu expresiile artistice ale timpului nostru. Un regal vizual care rămâne deschisă publicului până la data de 15 ianuarie 2024, oferind ocazia de a experimenta și aprecia arta în toată splendoarea sa.

A.P.

untitled-2