Florian Ștefan este artistul care decomprimă spațialitatea și lirismul în idealitate unui poem. Are un regiment, de lumină, prin care domină imaginația și dorul. Prin ochiul său curg ore de curaj și culoare și știe cum să dea ordin realului să trăiască!
Captura foto: expoziție on-line gallery13.ro
Anotimpul, strada, ploaia, iarba, sufletul,iubirea, nechezatul caiilor, bătrânul, câmpul ceresc, casa, femeia, copilul, barca, marea sau ninsoarea sunt obsesiile artistului pe care le pune într-o relație sentimentală, de jurământ, cu hârtia . Nu ca o spaimă, ci doar ca o apropiere de sine.
Stefan Florian
Chiar dacă pare, nu cred că doar spontaneitatea este punctul forte al artistului! Ștefan Florian este natural și este în stare , printr-o algebră scrisă în limba română, să dea sentințe definitive și irevocabile iluziilor savante, prinse, de confrații de breaslă, în cuștile vremurilor sale. Artistul știe să existe, ocupând spațiul sublimului în visul obștesc, fiind conștient că are puterea și talentul să-și deseneze steaua și pe cerul cel mai înalt. Lucrările Domniei sale, aflate pe simezele Gallery13.ro, sunt un discurs metaforic, o vizibilă sărbătoare, dar impresia cea mai puternică pe care o lasă, expoziția, este aceea a unei traduceri excelente a vieții, unde lumea și timpul sunt ,,semn de visare”.

Florin Preda-Dochinoiu

Vizualizați expoziția on-line aici!

Captura foto: expoziție on-line gallery13.ro
Captura foto: expoziție on-line gallery13.ro

Captura foto: expoziție on-line gallery13.ro

untitled-2