Elev olimpic, premiat de autorităţile gorjene

0
213

Elev olimpic, premiat de autorităţile gorjene

 

Adrian Mihai Radu, elevul de clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, care a reuşit să obţină medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori din Teheran, a fost premiat,luni, de preşedintele Consiliului Judeţului Gorj, Ion Călinoiu. Şeful judeţului i-a înmânat olimpicului şi un premiu în bani. Tot luni şi Consiliul Local Târgu-Jiu l-a premiat pe elevul Adrian Mihai Radu pentru performanţele sale. Nu au fost uitate nici cadrele didactice care l-au pregătit pe Adrian, profesoarele acestuia primind diplome şi bani.

Un elev de clasa a IX-a a dus numele judeţului Gorj şi al ţării noastre în lumea întreagă. Adrian Mihai Radu a obţinut medalia de argintla OlimpiadaInternaţionalăde Ştiinţe pentru Juniori din Teheran. Pentru reuşita sa, el a fost premiat de preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu. Adrian a primit aprecierea autorităţilor pentru că a reuşit să cinstească Gorjul prin efortul depus şi prin locul pe care la obţinut în Iran. Pe lângă felicitări, Adrian a primit o plachetă din partea CJ Gorj dar şi un premiu în bani, în valoare de 3.000 de lei. Ion Călinoiu l-a felicitat pe elev, menţionând: „România are nevoie de tine”.

Felicitate şi premiate au fost şi cadrele didactice care l-au pregătit pe Adrian, prefesoarele Ana-Maria Pătrăşcoiu – Fizică şi Chimie şi Nicoleta Negrea – Biologie. Acestea au primit din partea Consiliului Judeţean Gorj diplome şi câte 1.000 lei.

Premiaţi şi de Consiliul Local Târgu-Jiu

 

Adrian Mihai Radu a fost recompensat şi de consilierii locali ai municipiului Târgu-Jiu. În şedinţa de Consiliu Local din data de 17 decembrie, elevului olimpic i s-a acordat suma de 1.000 de lei, iar pentru cadrele didactice edilul Florin Cârciumaru a decis să se ofere câte 300 de lei, atât profesorilor din şcoala generală unde a învăţat Adrian, cât şi actualilor săi profesori dela ColegiulNaţional„Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu.  „Pentru a nu fi discuţii şi a îndepărta orice posibile comentarii, dar şi pentru că am primit solicitări atât din partea cadrelor didactice de la Şcoala Generală „Constantin Săvoiu”, cât şi din partea celor dela Colegiul  „Tudor Vladimirescu”, propun să le oferim profesorilor care s-au ocupat de acest elev câte 300 de lei”, a mărturisit primarul Florin Cârciumaru. Consilierii locali au fost de acord cu propunerea edilului, cu toţii declarându-se mândri de reuşitele elevului Adrian Mihai Radu.

 

 

Carmina Weber

 

 

 

 

 

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.