Privind imaginile Angelei, muzeul meu imaginar s-a deschis la marile desene mitice ce se văd doar din înaltul cerului, cele din Anglia, Peru, Franța, America, Scandinavia, Australia… De fapt, întreg pământul e un sistem de vase comunicante ce articulează un limbaj esențial despre facerea, desfacerea și refacerea lumii și despre gestul viu, veșnic, deci mereu prezent al Creatorului în inima creației sale. Despre puterea și permanența acestui gest tutelar ne vorbesc și imaginile Angelei. Ele traduc într-un jucăuș limbaj vizual povești din toate timpurile, cu făpturi din toate regnurile imaginarului.

Înzestrată cu nuielușa căutătorului de ape și împrietenită cu balaurul solomonarului, Angela se plimbă cu grație prin lume, mai exact printre lumi, pășind ușor sau tropotind peste ape și văi, cu ureche ciulită mai ales la glasurile muntelui. De aceea imaginile ei sunt mereu însoțite de un zâmbet, de serenitatea celui ce are acces la vocile încifrate ale basmului. Desenul ei e precis și suplu, culoarea ei e limpede și luminoasă. Nu sunt tenebre și clar-obscururi în pictura ei pentru că, odată decodată în cheie proprie, lumea imaginarului se așterne în față ca un covor strălucitor, ca un bulevard al splendorilor firii, cea de dincolo de orice spațiu și de orice timp.

Ramona Novicov

N.B.

    Miercuri,22 februarie ora 18,00, Galeria Brăteanu, situată pe strada Lucian Blaga, la numărul 8, din Timişoara, vernisează expoziția de pictură a artistei Angela Szabo, denumită sugestiv ,, ROZMARIN”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     Angela Szabo  este artist profesionist, membru al Uniunii  Artiștilor Plastici din România – Filiala Oradea, iar expoziția de la Galeria brăteanu se înscrie în ciclul evenimentelor ,, Timișoara 2023 – Capitala Europeană a Culturii”.

untitled-2