Debutul zilei: RALUCA DIANA PĂTRU

0
477

 

                               PICTOR FRUMOS CU TRĂIRI  FANTASTE

 

            Raluca Diana PĂTRU este lirică, este plină de fronde, este … elevă şi deja pictează libertăţi.   Ca pictor va avea un destin aparte, un timp retoric, dar personalizat, pentru că ştie să pună graţiilor contur şi să supună culoarea-n hârtii ca pe o metaforă de prezentare. Desenul său vine dintr-o dorinţă discretă  de evadare a structurii sufleteşti, ca o stare de alergie astrală (sau fantasmă a iubirii domestice).

           Zborul, ciocanul,  scara, naşterea, muzica, oul, cana, uşa, dansul sunt doar câteva din elementele pe care artista le ordonează, le intonează, le fecundă şi le împlineşte într-o formă de răsfăţ.

               Se simte-n lucrările sale lirismul fluturilor burghezi şi mecanismul de puf din foşnetul rochiei de bal, jocul ambiguu (şi) provincial de original  şi boala  (ne)pământeană de a se-nconjura  de fiinţe abstracte.

      Portretizează himeric într-un canon uneltitor, viziunile sale  epuizează realul şi redimensionează  simţul  limbajului hipnotic.

             Este poetică, este plină de fronde şi deja pictează libertăţi. Este un pictor frumos cu trăiri  fantaste,  deblocate-n simboluri cu străluciri de discurs.  Este o răzvrătire solemnă împotriva unei interdicţii  de subtil.   

                 Încrederea mea sper să-i fie îndemn,vorbă sau simplu dese(m)n.

Alin BĂLUŢĂ

 

 ,,CANON – Portret Împărătesc”

,,HIMERĂ”

,,FLUTURI BURGHEZI”

,,FANTASME DANSÂND”

,,GENEZĂ (ROMÂNEASCĂ)”

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.