CONSTANTIN ROMULUS PREDA – ,,CEL MAI TÂNĂR BAN AL CRAIOVEI”

0
327

,,Mă încăpăţânez să cred că o poezie poate dura mai mult decât un imperiu!”

Constantin Romulus Preda

 

,,Mii de baionete îmi decorează inima” este cartea de debut a poetului Constantin Romulus Preda, apărută la Editura “Autograf MJM”din Craiova, carte care îl forţează pe Vasile Morar să-l numească pe acesta ,,cel mai tânăr ban al Craiovei”
Chiar titlul volumului este o metaforă care ţine să ne avertizeze că eroul cărţii nu poate fi decât autorul ei, care şi-a ,, croit un costum din muguri de brad/cu poeme de dragoste sfântă la rever…”

Volumul de versuri s-a bucurat de un real succes, încă de la apariţie şi până la manifestarea de lansare care a avut loc la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii ,,Spiru Haret” din Craiova.
Nume sonore ale culturii şi scrisului românesc, începând cu Alice Năstase Buciuta (invitatul special al evenimentului), prof. dr. Tudor Nedelcea, poetul Virgil Dumitrescu, Ion Prioteasa (preşedintele Consiliului Judeţean Dolj), Constantin Nicolescu (şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj), prof. dr. Gheorghe Bică ( decanul facultăţii), şi continuând cu studenţi, ziarişti şi mulţi iubitori de literatură, toţi s-au alăturat evenimentului, captivaţi de metafora şi ,,zvâcul” tinereţii.
Poezia sa este scriere îngerească, ,,literă spânzurată… semn de întrebare pe care se spijină cerul”, poate dar, zâmbet, şi timp frumos decăzut în rugăciune .

La ceas aniversar îi aducem urări de bine, îi dorim sănătate, mulţi ani fericiţi şi –un martie de vis şi vers!

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.