,,DE LA NATURĂ LA CONCEPT”: TEODOR RĂDUCAN EXPUNE GRAFICĂ ŞI PICTURĂ, LA MNŢR

0
328

mntr

Muzeul Național al Țăranului Român vă invită joi, 16 ianuarie 2014, ora 17.00, la Sala Tancred Bănățeanu, la vernisajul expoziției de pictură și grafică a artistului Teodor Răducan, De la natură la concept.

Expozitia, o selectie reprezentativă din creația maestrului Teodor Răducan, are un vădit caracter antologic si prezintă publicului românesc iubitor de artă, lucrări de pictură și grafică ce vor fi expuse în trei sectiuni. În prima parte sunt cuprinse lucrări din perioada de formare, studii și cercetări cu privire la țăranul român și la universul său, peisaje, portrete, naturi statice și flori. În cea de a doua parte sunt expuse, sub denumirea Aproape de soare, lucrări inspirate din călătorii în Algeria, Grecia, Italia, Israel si România: peisaje, portrete si flori scăldate în lumina mediteraneană, precum si un segment dedicat universului venetian. Ultima parte, Între sacru si profan, găzduieste compozitii, naturi statice, portrete si flori, opere încărcate de multiple sensuri metaforic simbolice, în care latura constructivă ocupă un loc aparte la interferenta accentelor poetice sau narative.

Teodor Răducan s-a născut la 4 iulie 1938, în Bucuresti, unde a absolvit Scoala Medie de Arte Plastice si, apoi, Institutul de Arte Plastice ‘Nicolae Grigorescu’, în anul 1966.

De-a lungul timpului, Teodor Răducan a deschis numeroase expoziții personale în țară și peste hotare, la Bucuresti, Mamaia, Constanta, Sibiu, Oradea, Râmnicu Sărat, Târgu Jiu, Resita, Florenta, Milano, Singen, Freiburg, Colmar, Alger, Carugate, Roma, Venetia etc.

Peste 2000 de lucrări ale artistului se găsesc în colecții publice si private din tară și din străinătate, la București, Constanța, Buzău, Râmnicu Sărat, Ploiești, Iași, Suceava, Botoșani, Oradea, Arad, Tulcea, Timisoara, Craiova, Blaj, si în Canada, Elvetia, Algeria, Franta, Grecia, Israel, Germania, Polonia, Malta, Japonia, S.U.A., Suedia, Rusia si Italia.

Expoziția va putea fi vizitată până pe 6 februarie 2014, de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00.

La închiderea expozitiei artistul doreste să doneze Muzeului National al Tăranului Român, câteva lucrări dedicate tăranului român, opere ce vor intra în patrimoniul institutiei noastre.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.