CJ Mehedinţi a demarat un proiect de protejare şi conservare a biodiversității din Geoparcul ,,Platoul Mehedinți”

0
644

platoul mehedinti

CJ Mehedinţi a lansat un proiect de protejare a biodiversități din Geoparcul ,,Platoul Mehedinți”, finanţat din fonduri structurale. Administratorii judeţului au reuşit să atragă 1,8 milioane de euro pentru a conserva şi proteja aria geoparcului care se întinde pe teritoriul administrativ a peste 10 comune, dar li a oraşului Baia de Aramă.

,,Printre activitățile care urmează să se desfășoare timp de 36 de luni în perimetrul geoparcului administrat de CJ Mehedinți se numără: revizuirea planului de management, reactualizarea strategiei de turism pe teritoriul acestuia și conștientizarea tinerilor cu privire la protejarea mediului înconjurător”, a precizat preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu.

Foto: www.machiavelli.ro
Foto: www.machiavelli.ro

,,Proiectul menționat va duce atât la stoparea deteriorării habitatelor speciilor de animale, păsări și plante și a fenomenelor de poluare cu deșeuri a rezervațiilor existente, cât și la valorificarea potențialului turistic al comunităților locale, unde există peste 80 de biserici din lemn și peste 100 de alte monumente ale naturii și istorice”, a mai spus acesta.

De amintit că Geoparcul ,,Platoul Mehedinţi” are o suprafaţă de 106.000 de hectare şi se află în proporţie de 95% pe raza judeţului Mehedinţi, iar 5% pe raza judeţului Gorj. Flora şi fauna de aici sunt unice în lume, unele specii care se regăsesc aici fiind pe ,,lista specială” a celor ce se află pe cale de dispariţie.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.