CINEMATOGRAFUL ,,GEO SAIZESCU”, INAUGURAT LA RÂMNICU VÂLCEA

0
209
Foto: viatavalcii.ro
Foto: viatavalcii.ro
Foto: viatavalcii.ro

De Ziua Națională a Culturii Române, la Râmnicu Vâlcea a avut loc un eveniment cu totul special. Cinematograful ‘Ostroveni’ va purta de acum încolo numele ,,Geo Saizescu”. Inițiativa i-a aparținut primarului Râmnicului, Emilian Frâncu, și a fost motivată de dorința de a aduce un omagiu regretatului maestru Geo Saizescu. Creatorul celebrelor filme ,,Păcală”, ,,Astă seară dansăm în familie”, ,,Secretul lui Nemesis”, ,,Secretul lui Bachus”, ,,Iubire Elenă” (ultimul său lung-metraj) a făcut parte dintre fondatorii Radio Televiziunii Vâlcea UNU și ai primei școli audio-video din Râmnicu Vâlcea.

Cu ocazia evenimentului organizat de Primăria Râmnicu Vâlcea și Teatrul Municipal Ariel a fost difuzată comedia de mare succes ,,Păcală se întoarce”, regizată de Geo Saizescu în 2006, ale cărei filmări s-au desfășurat în mare parte pe plaiurile vâlcene. Filmul a fost realizat la 30 de ani după renumitul ,,Păcală” . Din numeroasa distribuție îi amintim pe actorii: Sebastian Papaiani, Denis Ștefan, Anemona Niculescu, Valentin Teodosiu, Magda Catone, regretatul Șerban Ionescu, Ștefan Sileanu, Ileana Stana Ionescu.

La eveniment, au participat personalități din lumea culturală și politică, printre ei aflându-se academicianul Dinu Săraru, regizorul de film Cătălin Saizescu, fiul maestrului, actrița Magda Catone, regizorul Grigore Gonța, primarul orașului Emilian Frâncu și Eugenia Migleczi, directoarea Teatrului Municipal Ariel din localitate.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.