BUSTUL LUI NICOLAE TITULESCU EXPUS PERMANENT, LA PARLAMENTUL EUROPEAN

0
426

Nicolae_Titulescu

Bustul fostului diplomat român şi preşedinte al Ligii Naţiunilor Nicolae Titulescu a fost dezvelit marţi, la PE unde va rămâne expus permanent alături de alte personalităţi ale ,,bătrânului continent”.

n titulescu

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a declarat că ceremonia de dezvelire a bustului lui Titulescu reprezintă ,,un eveniment foarte important” care marchează începutul unei campanii de promovare a României.

,,De-a lungul timpului cei din PDL, Monica Macovei, Cristian Preda, au făcut foarte mult rău României. Imaginea României în PE a fost foarte afectată de minciunile spuse şi în plenul Parlamentului, şi scrisori trimise colegilor. Aveam nevoie de o campanie de promovare a ceea înseamnă România europeană şi această campanie nu putea să înceapă altfel decât cu Nicolae Titulescu, un diplomat de excepţie al Europei, nu numai al României”, a spus Ivan.

Nicolae Titulescu este ,,o personalitate care pentru România reprezintă un simbol al acestei legături extraordinare între România şi Europa”. Filosofia sa era că Europa trebuie să se regăsească în România (…), dar şi că Europa fără România nu poate exista. A fost un soldat al păcii, acesta a fost mesajul pe care l-a transmis întotdeauna, motiv pentru care îşi are locul în galeria marilor personaje ale istoriei şi vieţii europene”, a declarat Adrian Năstase prezent la eveniment alături de fiul său Andrei.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.