Bill Gates şi cea mai scumpă carte din lume: Codex Leicester

0
275

Codex Leicester, o colecţie de 18 manuscrise aparţinând lui Leonardo Da Vinci (36 de file scrise față-verso, realizate de către Leonardo da Vinci între anii 1506 și 1510) se află în posesia unuia dintre cei mai bogaţi oameni ai Planetei (topul 3 Forbes), co-fondatorul Microsoft, Bill Gates.

Manuscrisul se află în posesia geniului Microsoft încă din 1994, achiziţionat la o licitaţie, devenind şi cea mai scumpă carte cumpărată vreodată. A fost scanat şi transformat în produs de marketing ca screensaver pentru pachetul Microsoft Plus! al Windows 95.

Cele 36 de file scrise faţă-verso conţin idei ale lui Da Vinci despre lumea înconjurătoare, de la fosile la mișcarea apei și la motivele pentru care luna strălucește. Numit după contele de Leicester, codexul era supranumit înainte de a intra în posesia contelui Codex Hammer după penultimul său proprietar, americanul Armand Hammer. ,,În ceea ce privește actualul proprietar, acesta este Bill Gates care a cumpărat Codexul Leicester în 1994 cu prețul de 30.8 milioane de $, codexul devenind astfel cea mai scumpă carte din lume.Tema sa principală o reprezintă apa, conținând studii și desene spectaculoase privind curenții și vârtejurile. O parte considerabilă este dedicată astronomiei prin abordarea iluminării Soarelui, Pământului și Lunii”.

Alexandru Preda

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.