ATENŢIE, POLIŢIA ! POLIŢIA ORGANIZEAZĂ EVENIMENTE UNICAT DE CULTURĂ

0
507

       Între scandalurile,cu poliţişti, care au ţinut paginile ziarelor în ultimele zile, un eveniment cu totul neobişnuit, dar normal, se ,, strecoară” tip-til şi ,,virusează” paginile unor reţele de socializare sau cele ale publicaţiilor româneşti din ţară şi de peste hotare, cum că Poliţia din Motru organizează un eveniment de cultură şi nu de acum, ci de 6 ani.

       POLIŢIA MUNICIPIULUI MOTRU, PRIMARIA MUNICIPIULUI MOTRU, Asociaţia ,, ŢARA NOASTRĂ,CASA NOASTRĂ”, Cotidianul ,,GORJEANUL”, Cotidianul ,,GORJ EXCLUSIV” și Publicaţia ,,GAZETA DE MÂINE (spaţiu liber pentru curajul românilor de pretutindeni) “, organizează ediţia a VI-a a Salonului de Pictură ,,ARTE MICI”.

     Salonul de Pictură ,,ARTE MICI” a devenit miscarea artistică a celor mai curajoşi români (cu vârsta cuprinsă între 3 şi 15 ani), de pe întrega planetă, mişcare artistică ,,clandestină de formă, pată şi culoare”, aşa cum denumeşte, sugestiv, de Florin Preda-Dochinoiu, fondatorul şi iniţiatorul evenimentului.

     Participanţii, membrii juriului şi organizatorul principal, fac ca această manifestare să se diferenţieze de altele de gen din lume.

     Ediţia de anul acesta urmărește promovarea, susținerea şi recunoaşterea efortului pentru artiștii români de pe întrega planetă, fiind organizată pe trei grupe de vârstă (3-6 ani, 7-10 ani și 11-15 ani ), numai pentru secțiunea PICTURĂ.

arte1

   Membrii juriului au fost aleşi ,,pe sprânceană”, nume de răsunet în sfera artelor plastice, artisti ,,grei”, care vor avea o misiune, la fel de ,,grea”, să aleagă lucrările cele mai,,răsărite” din sutele de lucrări frumoase trimise de participanţi. Juraţii, Pavel Șuşară (Bucureşti, România), dr. Ioan Traian Mârza (Alba-Iulia, România), Michael Lassel (Fürth, Germania), Claudia Mandl (Montreal-Canada), Goryanskiy Vadim Viktorovich (Kiev, Ucraina), Alexandra Maciac (Veneţia, Italia), şi Florin Preda-Dochinoiu (Motru, România), până pe 10 martie 2015, când va fi ultima zi de înscriere, vor sta ,, la pândă” să deschide porţile primăverii ( ,,cheia” fiind ,, agaţată” într-un tablou, pictat de prichindei).

       Artistii români, de pretutindeni, care doresc ,, să devină mari”, trebuie să se înscrie, să trimită picturile, până la data de 10 martie 2015 (data poştei) la Poliţia din municipiul Motru, strada Tineretului, nr.2, judeţul Gorj, cu menţiunea «PENTRU SALONUL DE PICTURĂ „ARTE MICI”».

       Artiştii români din diasporă şi Republica Moldova, pentru scurtarea timpului, pot trimite lucrările în format digital pe adresa de e-mail artemici@yahoo.com , urmând ca ulterior, de comun acord cu organizatorii, să fie expediate direct sau prin poştă, în ambalaje corespunzătoare, pe aceeaşi adresă.

       În regulamentul de participare se mai menţionează că în ziua de 21 martie 2015 va avea loc ceremonia de premiere, în municipiul Motru, judeţul Gorj, evenimentul înscriindu-se în ciclul manifestărilor dedicate Zilei Poliţiei Române.

         Organizatorii promit câte trei premii pentru fiecare categorie de vârstă, alte premii speciale şi „MARELE PREMIU ARTE MICI”, constând în rechizite pentru desen şi pictură.

       În loc de final, invit artistii români de pretutindeni, care se încadrează la cele trei categorii de vârstă, să vină cât mai mulţi, cu lucrări frumoase şi să ,,fure” premiile POLIŢIEI ROMÂNE.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.