ARTIŞTI DIN BRAZILIA, AUSTRIA, BULGARIA, REPUBLICA MOLDOVA ȘI ROMÂNIA, ÎNSCRIŞI LA ,,ARTE MICI”

ARTIŞTI DIN BRAZILIA, AUSTRIA, BULGARIA, REPUBLICA MOLDOVA ȘI ROMÂNIA, ÎNSCRIŞI LA ,,ARTE MICI”, DAR ŞI PARTENERI DE NĂDEJDE, LA EDIȚIA JUBILIARĂ A SALONULUI DE PICTURĂ

0
703

Peste 60 de tineri artiști s-au înscris, până în prezent, la cea de-a X-a ediție a Salonului de Pictură ,,ARTE MICI”. Mai sunt aproximativ două săptămâni până la încheierea perioadei de înscriere. S-au primit lucrări din Brazilia, Austria, Bulgaria, Republica Moldova și, bineînțeles, din România. Termenul limită pentru expedierea lucrărilor este 28 februarie, data poștei.

              SALONUL DE PICTURĂ “ARTE MICI” (eveniment clandestin de formă, pată şi culoare) este organizat de Florin Preda-Dochinoiu, PRIMĂRIA MUNICIPIULUI MOTRU, CASA DE CULTURĂ A MUNICIPIULUI MOTRU,  A.C.S.R.P.P., Cotidianul „Gorjeanul” și Publicația ,,GAZETA DE MÂINE (spațiu liber pentru curajul românilor de pretutindeni) “, urmând ca până în martie, când are loc ceremonia de premiere, să li se alăture organizatorilor şi alţi parteneri. “Această ediție este deschisă artiștilor români, de pretutindeni și din Republica Moldova, între 3 și 15 ani, fiind organizată pe trei grupe (3-6 ani, 7-10 ani și 11-15 ani ) numai pentru secțiunea PICTURĂ (acuarelă, tempera, guașe, acrilic, ulei și tehnică mixtă). Orice temă și tehnică este admisă, pentru a putea permite fiecărui artist să aleagă acel sector al creației care îl reprezintă cel mai bine. Se recomandă ca artiștii să prezinte câte două lucrări (dimensiune minimă 29×20 cm), pentru a permite juriului o judecată cât mai obiectivă în acordarea premiilor. Deja avem lucrări înscrise și acestea sunt de la participanți din Brazilia, Austria, Bulgaria, Republica Moldova și din diferite județe ale țării noastre: Alba, Constanta, Buzău, Caraş- Severin, Mehedinţi,Gorj, Ilfov, dar și din București”, confirmă Florin Preda-Dochinoiu, inițiatorul Salonului de Pictură “Arte Mici”.

Peste 60 de participanți, până în prezent

      Potrivit organizatorilor, până în prezent s-au înscris peste 60 de participanți, ei trimițând, în total, mai mult de o sută de lucrări. Festivitatea de premiere va avea loc în luna martie, în municipiul Motru, județul Gorj. Se vor acorda mai multe premii pentru fiecare categorie de vârstă,  dar și menţiuni, „ORDINUL ARTE MICI” şi „MARELE PREMIU ARTE MICI”. Organizatorii vor contacta fiecare artist câştigător în parte, telefonic sau pe adresa de e-mail.

     Membrii juriului sunt: Pavel Şuşară, Michael Lassel, Nicolae Maniu, Dan Neamu, Alexandra Maciac  şi Florin Preda-Dochinoiu.

     Organizatorii îşi rezervă dreptul la folosirea, donarea, licitatea, înstrăinarea lucrărilor, fotografierea, şi imprimarea fotografiilor după lucrări în vederea publicării sau în orice alt scop. De asemenea, organizatorii îşi rezervă dreptul la folosirea, utilizarea şi publicarea datelor privind numele, prenumele, vârsta, localitatea de domiciliu şi ţara artişilor înscrişi la concurs. Prin înscrierea la acest salon de pictură se consideră că sunt acceptate condiţiile prezente în regulament.

28 februarie, termen limită pentru înscriere

    Lucrările vor fi expediate direct sau prin poștă în ambalaje corespunzătoare, până la data de 28 februarie 2019 (data poștei), pe următoarea adresă: CASA DE CULTURĂ A MUNICIPIULUI MOTRU, strada MACULUI nr.29, municipiul MOTRU, județul GORJ, cod postal 215200, ROMÂNIA, cu mențiunea: PENTRU SALONUL DE PICTURĂ ,,ARTE MICI”. Fiecare lucrare de pictură va fi etichetată pe faţă cu numele, prenumele artistului şi titlul lucrării, iar pe spatele fiecărei lucrări se va menţiona: numele şi prenumele artistului, vârsta, titlul lucrării, tehnica, dimensiunile, anul de realizare, numărul de telefon sau adresa de e-mail, pentru contact, precum și adresa unde locuieşte.

     Florin Preda-Dochinoiu spune că această ediție este deschisă artiștilor români de pretutindeni şi din Republica Moldova.

    Pentru artiştii din diasporă şi Republica Moldova, pentru scurtarea timpului, lucrările pot fi trimise în format digital pe adresa de e-mail artemici@yahoo.com, (purtând aceleaşi însemnări: numele şi prenumele artistului, vârsta, titlul lucrării, tehnica, dimensiunile, anul de realizare, adresa unde locuieşte şi adresa de e-mail, urmând ca ulterior, de comun acord cu organizatorii, să fie expediate direct sau prin poştă.

      Parteneri noi la Salonul de  Pictură ,,ARTE MICI”

    S-au alăturat, ca parteneri ai acestei ediții, până în prezent: SC ENIASAN SRL Motru, IPA Sectia Română Regiunea 1 Gorj, SC IRIS C & V SRL Motru, Fleurs De Mariage-decoratiuni Evenimente, SC LEURDA IMPEX SRL Motru, DALIPRINT AND SALE – S.R.L Motru,  dar şi ALEXANDRA MACIAC, care face parte şi din juriul prezentei ediţii.

     Ca parteneri media s-au mai alăturat  ,,Romania Expres” ( Spania), ,, Jurnal Mehedinţi”,  ,,Obiectiv Mehedințean” și ,,Oglinda Gorjului”.

     Florin Preda-Dochinoiu a mulţumit  partenerilor care s-au alăturat Salonului de Pictură ,, Arte Mici”, sperând ca până la 23 martie 2019, când are loc ceremonia de premiere, să se alăture organizatorilor şi alți oameni de bine ,,Mulţumesc partenerilor care mi s-au alăturat, aceştia vor contribui la reuşita evenimentului, la aducerea copilăriei din lumea-ntreagă, chiar şi pentru o zi, aici la Motru…”.

CARMINA WEBER

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.