ALINA DEICĂ ÎN EXPOZIŢIE LA ELITE ART GALLERY

0
699

ELITE ART GALLERY deschide miercuri, 30 iulie 2014, orele 18:00 o nouă expoziție de pictură a cărei protagonistă este ALINA DEICĂ.

Scriitorul Florin Toma, redactor și cronicar de artă plastică la revista ,,Viața Românească”, va avea cuvântul la deschiderea oficială a expoziției. Acesta ne vorbește într-un preview, despre creațiile Alinei Deică:

,,Tablourile semnate de ALINA DEICĂ sunt parcă întâmplări ce susțin delicat unica formă de inegalitate permisă de Dumnezeu. Aceea dintre starea de increat și cea de ființă. Spune un bătrân scriitor francez: >>Les hommes naissent egaux, mais, des le lendemain, ils ne le sont plus<<. Exact de a doua zi, de când a simțit că este deflorată de fiorul creației, Alina Deică și-a pecetluit destinul. A ales să se plaseze în zona rarefiată a oamenilor condamnați la a nu mai fi egali cu ceilalți. Dintr-un motiv foarte simplu: pentru că Artistul poartă asupra lui vina inițială. Vina tragică. Dar și sacră, în același timp. El nu este altceva decât năzărirea solemnă a increatului în domeniul de definiție al activului. Al făcutului. Sau, cum spune Ion Barbu: >>Că vinovat e tot făcutul / Și sfânt, doar nunta, începutul…<<. Aici, în nuntirea ab initio, în această îngemănare originară — cu palpituri și înlesniri cvasi-erotice — dintre pasiune și îndrăzneală, dintre vocație și cutezanță, dintre har și văpaie, aici cred eu că se află germenii artei ei. Pictura Alinei Deică are toate ingredientele unei fabuloase experiențe de iubire năprasnică. Efectuată la ora de grație.”

Expoziția poate fi vizitată în perioada 30 iulie — 9 august 2014, în fiecare zi de luni până vineri în intervalul orar 11:00—19:00, iar sâmbăta în intervalul 11:00—17:00, la ELITE ART GALLERY din strada Academiei, nr.15.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.