Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a găzduit un eveniment de excepție, unde arta și spiritul sărbătorilor de iarnă s-au contopit într-o expoziție captivantă.  Denisa Șută, managerul Muzeului Național „Constantin Brâncuși”, artizanul acestor grozăvii metaforice, a reușit să contureze spații originale , ușor de identificat, punând accentul pe virtuțile unor rostiri originale.

Expoziția de artă –  un eseu vizual

Într-o atmosferă plină de farmec și creativitate, vineri 15 decembrie 2023, Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a devenit gazda unei expoziții speciale dedicate sărbătorilor de iarnă.

Artiștii talentați,  din Filialele Dr. Tr. Severin și Târgu Jiu ale Uniunii Artiștilor Plastici din România au transformat spațiul muzeal într-o călătorie artistică captivantă, explorând credința, sublimul și sensibilitatea din colindul lui Adrian Beznă, sub titlul evocator „Adă, Doamne, gândul bun!”.

Expoziția a oferit o privire încântătoare asupra operei unor artiști vizuali remarcabili precum Florin Preda-Dochinoiu, Ileana Gheorghiu, Ana-Daria Ionescu Haidău, Daciana Ungureanu și Florin Gheorghiu. Fiecare operă expusă pe simezele muzeului poartă amprenta distinctivă a creatorului său, deschizând o fereastră în imaginația și talentul acestor artiști excepționali.

Recitalul ,   moment  de impas sau apogeu

Momentul de apogeu al serii a fost dedicat creației lui Adrian Beznă, „Adă, Doamne, gândul bun!”.

Îndrăgitul artist a susținut un recital impresionant de colinde și muzică folk, aducând în prim-plan tradiția autentică și emoția sărbătorilor de iarnă. Colindul care a dat numele evenimentului a devenit astfel un imn al serii, transmițând o poveste încărcată de semnificație și bucurie.

Evenimentul de excepție a fost realizat cu sprijinul Filialelor Dr. Tr. Severin și Târgu Jiu ale Uniunii Artiștilor Plastici din România și în parteneriat cu Magic FM Romania, radioul lui Moș Crăciun. Acest parteneriat a unit universul artistic cu farmecul sărbătorilor de iarnă, creând o sinergie minunată între expresia artistică și atmosfera magică specifică acestui sezon.

Muzeul Național „Constantin Brâncuși” a devenit, prin acest eveniment, un centru de excelență culturală. Prin îmbinarea tradiției culturale cu expresia artistică contemporană, muzeul a reușit să ofere publicului o experiență inedită, reconfirmându-și statutul de destinație preferată pentru iubitorii de artă și cultură în perioada sărbătorilor de iarnă.

 “Adă, Doamne, Gândul Bun!” a reușit să ofere o experiență artistică și culturală memorabilă, care aduce  un omagiu artei și inspirației, capabil să  încânte publicul cu frumusețea sărbătorilor de iarnă.

Expoziția va rămâne pe simeze până anul viitor, fiind cel mai frumos ecou al sensibilităților absolut moderne, uneori palpabile, care poate să “bântuie” universul de început al sărbătorilor de iarnă!

A.P.

untitled-2