Vezi ce piese auto cumpără gorjenii de pe internet

0
1102

Atunci cand vine vorba despre masini, un lucru este cert. Romanii le iubesc! Domeniul auto este in continua dezvoltare in toate regiunile tarii, iar interesul oamenilor pentru automobile creste de la un an la altul. Magazinul online Autohut.ro a efectuat un studiu cu privire la tendinta locuitorilor din judetul Gorj de a cauta informatii si de a achizitiona piese auto de pe Internet. Un alt element cheie al cercetarii se refera la o analiza comparativa intre numarul service-urilor auto din judet si autoturismele inscrise pe plan local.

Utilizand datele acumulate de Institutul National de Statistica si volumele de cautari inregistrate de Google in intervalul 2014 – 2016, Autohut a realizat o cercetare de piata prin care a monitorizat informatii precum numarul de accidente din judetul Gorj raportat la numarul acestora la nivelul intregii tari. De asemenea, a fost analizata si variatia autoturismelor inmatriculate in ultimii doi ani in judet.

In 2015, numarul autoturismelor care circulau pe soselele din Gorj s-a majorat cu 5,26% fata de anul anterior, cand existau 78,402 masini. Din acest punct de vedere, Gorj este pe locul 16 in topul judetelor cu cele mai mari cresteri, pe primul loc fiind Ilfov si pe ultimul Bucuresti.

Pe intreg teritoriul judetului Gorj existau 163 service-uri auto la finalul anului 2015, ceea ce inseamna ca in judet exista 506 masini/service.

Potrivit datelor statistice analizate de Autohut, numarul accidentelor auto a crescut cu 1,87% in ultimele 12 luni in Gorj, reprezentand 1,31% din numarul total de accidente la nivel national. In acest context, interesul locuitorilor din Gorj pentru cumpararea de piese auto online a crescut cu 13,07% in 2015 fata de 2014. Dintre acestea, cele mai cautate produse auto universale in Gorj sunt anvelopele si bateriile auto. Tendinta locuitorilor din Gorj de a cumpara anvelope din magazine online de specialitate s-a majorat cu 20,07%, in timp ce interesul pentru baterii a crescut cu 2,35%, dovada fiind volumele de cautari inregistrate de Google.

“Anvelopele si bateriile auto sunt, fara indoiala, unele dintre cele mai cautate produse din domeniul auto, indiferent de sezon. Cu atat mai mult acum, cand ne apropiem cu pasi repezi de venirea iernii, oamenii incep sa fie interesati de ele pentru a-si pune la punct masinile”, a declarat Alexandru Stoinea, reprezentant Autohut.ro.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.