Festival internaţional de literatură umoristică şi caricatură „Alb–Umor” ediţia a IV-a

0
243

Festival internaţional de literatură umoristică şi caricatură „Alb–Umor” ediţia a IV-a

Afişul Festivalului ,,Alb-Umor” ediţia a III-a

Festivalul este dedicat epigramiştilor, caricaturiştilor, fotografilor şi maeştrilor de condei cu viziuni acide şi umoristice. Organizatorii se afla la a patra ediţie şi se desfăşoară la Alba-Iulia în perioada 7-9 iunie 2013.

,,Toate creaţiile trimise pentru concurs trebuie să fie inedite, nepublicate şi să nu fi fost premiate la alte concursuri de gen.
Concursul este deschis tuturor creatorilor de gen de pretutindeni, profesionişti sau neprofesionişti.
Trimiterile pentru concurs, la adresa: Consiliul judeţean Alba, str. Ion I. C. Brătianu, nr. 1, Alba Iulia, cod poştal 510 118, jud. Alba, cu specificaţia „Pentru Festivalul “Alb-Umor”.
Plicul va conţine lucrările în trei exemplare (pentru secţiunile de creaţie literară, volum) şi un exemplar (pentru secţiunile caricatură şi fotografie umoristică) precum şi un plic sigilat, care va conţine, la rândul lui, datele de identificare ale concurentului.
Fiecare lucrare va fi însoţită de un motto de identificare, motto ce se va regăsi şi pe plicul sigilat.
Creatorii care participă la mai multe secţiuni vor trimite lucrările separat, pentru fiecare secţiune, cu motto-uri diferite, pe secţiune.
Data limită de expediere: lucrările vor fi expediate până în data de 6 mai 2013 (data poştei). Sunt excluse trimiterile recomandate, care nu vor fi ridicate de la poştă.
Premiile: pentru fiecare din secţiunile literatură umoristică (epigramă, fabulă, proză scurtă, parodie: premiul I în valoare de 500 lei, premiul II în valoare de 400 lei, premiul III în valoare de 300 lei, un premiu special al Consiliului Judeţean Alba, în valoare de 400 lei.
Două premii speciale ale Filialei Alba – Hunedoara a U.S.R., în valoare de 350 lei, pentru secţiunile epigramă şi parodie.
Pentru caricatură şi fotografie umoristică: premiul I în valoare de 500 lei, premiul II în valoare de 400 lei, premiul III în valoare de 300 lei, premiul special al Consiliului judeţean Alba, în valoare de 450 lei
Pentru Volum: premiul I în valoare de 500 lei, premiul II în valoare de 400 lei, premiul III în valoare de 300 lei.
Organizatorii vor contacta câştigătorii şi vor publica, pe site-ul instituţiei, programul festivalului, până la data de 27 mai 2013.
Juriul: componenţa juriului se va stabili în funcţie de secţiunile de concurs, trei pentru secţiunile de creaţie literară şi trei pentru secţiunile caricatură şi fotografie umoristică.
Evaluarea creaţiilor trimise se va face independent de către fiecare membru al juriului, rezultatul final fiind cel conform mediei obţinute. În cazul unor situaţii de egalitate de punctaj, juriul, împreună cu organizatorii, îşi rezervă dreptul de a institui şi alte premii decât cele anunţate în prezentul regulament sau, în funcţie de valoarea lucrărilor, să nu acorde sau să redistribuie unele premii.
Pentru concurenţii care participă la două sau mai multe secţiuni din concurs şi ale căror creaţii sunt evaluate cu note care îi plasează pe podium, se va acorda un singur premiu, cel mai mare, evident, pentru cea mai bună creaţie.
Organizatorii asigură masa, cazarea şi decontarea cheltuielilor de transport pentru membrii juriului.
Pentru premianţi şi invitaţi organizatorii asigură masa şi cazarea”.

Doritorii se pot înscrie la 7 secţiuni umoristice:

1.Secţiunea epigramă: temă „Umor la purtător” – unul sau ambele cuvinte să fie cuprinse în catren (3 epigrame)
temă liberă (2 epigrame)
2. Secţiunea fabulă: temă liberă – trei fabule;
3.Secţiunea proză scurtă umoristică: temă liberă – trei schiţe (maxim o pagina jumătate la 1,5 rânduri);
4. Secţiunea caricatură: temă liberă – cinci caricaturi
5. Secţiunea fotografie umoristică: temă liberă – maxim cinci fotografii, format 20/30 cm (A 4)
6. Secţiunea „Volum” (toate speciile literaturii umoristice, inclusiv antologii). Participă volumele apărute în perioada iunie 2012 – mai 2013, cărţile trimise făcând obiectul unei expoziţii temporare, organizată de Biblioteca judeţeană „Lucian Blaga” Alba, în patrimoniul căreia vor intra toate exemplarele, cu titlu de donaţie.
7. Secţiunea parodie: o parodie (cu ritm şi rimă) la poezia „Frunzele (Elegie de toamnă)”, autor Radu Stanca

Rate this post
untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ