,,BOXUL MOTREAN A ÎNCEPUT ANUL COMPETIȚIONAL CU DREPTUL”

0
1698

Cu ocazia împlinirii a 156 de ani de la Unirea Principatelor Române, eveniment cunoscut în istorie ca și ,,Mica Unire”, la Târgu-Jiu s-a desfășurat ,,Cupa Unirii” la box unde au participat pugiliști și cluburi sportive din toată zona Olteniei.

Evenimentul a fost organizat de către o legendă vie a boxului gorjean, Ninel Geică și Consiliul Local Târgu-Jiu. Ninel Geică este antrenor emerit, scoate campioni pe bandă rulantă și în întreaga sa activitate competițională a reușit să pună la gât peste 150 de medalii obținute în competițiile naționale și internaționale.

După o perioadă de pauză de la orice fel de activitate pugilistică, boxul motrean s-a relansat la început de 2015. Motrenii au participat la această competiție ,,de antrenament” cu 5 sportivi, reușind să obțină tot atâtea medalii. Deși sportivilor le lipsesc multe echipamente de antrenament și participă la concursuri și competiții cu ce antrenorul și ei reușesc să împrumute de la iubitorii boxului din Motru, în materie de echipament sportiv, aceștia au arătat că n-au lăsat ,,garda jos”, obținând 4 locuri I și un loc II: Agavrilescu Sorin, categoria 50 kg- locul I, Măciucă Eduard, categoria 48 kg- locul I, Marcu Eduard, categoria +76 kg- locul I, Lupu Francisc, categoria 54 kg- locul I și Trică Nicolae, categoria 52 kg- locul II.

diplome box

,,Pot spune că boxul motrean a început anul competițional cu dreptul. A fost un test pe care noi l-am trecut, am arătat că avem potențial și că boxul, aici, la Motru, nu a murit încă! (…) La Târgu-Jiu, din peste 60 de sportivi participanți am reușit să obținem 5 medalii, lucru care mă bucură… Aceast concurs, alături de cele care urmează nu reprezintă altceva decât experiență și un plus pentru sportivii mei care urmează să participe în acest an la Campionatul Național și la Cupa României la box unde sperăm să facem o figură frumoasă.”, a declarat Valentin Săvenscu, antrenor al secției de box din cadrul clubului CS Minerul Motru 2008 și el un sportiv cu ,,ștate vechi” în istoria boxului românesc.

 A.P.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.